Pia Fridén

Fredag 30 juni

med Pia Fridén

Media om Gaza
Vad skriver israeliska och arabiska tidningar om det som händer i Gaza just nu?

Barn fängslade i Israel

Vilka är de palestinska barnen som sitter i israeliska fängelser? Under de senaste dagarna har de hamnat i fokus när palestniska grupper kräver barnen och kvinnornas frihet mot att den israeliska soldaten släpps. Rädda Barnen menar att Israel bryter mot FN:s barnkonvention.

Thailand älskar fotboll
Många har ögon som fotbollar efter att ha sett på match efter match under fotbolls VM, och i Thailand är fotboll verkligen något som engagerar.

Kåseri från VM

Starkt lokalt parti
I Sverige finns det 200 partier att rösta på det här valet. Ett av dem är Kommunpartiet i Gullspång. Även om det bara är ett par månader kvar till valet har man fortfarande inte skrivit något valmanifest, men i förra valet fick Kommunpartiet i Gullspång ändå nästan hälften av rösterna i kommunen. Vari består småpartiernas attraktionskraft?

Presidentval i Mexiko
I Mexiko är det presidentval på söndag. Två jämnstarka kandidater kan nu komma att utmanas av en tredje.

Simskolor i full gång
Att kunna simma är inte alla förunnat. 7 000 femteklassare saknar den kunskapen enligt Skolverket. På Eriksdalsbadet i Stockholm finns en av alla sommarens simskolor som ger barn möjlighet att försöka lära sig simma.

Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".