Måndag den 10 juli

med Annika Östman

VM final
Efter straffläggning så vann Italien i går över Frankrike med 5-3. Hör om segerrusiga vinnare och molokna förlorare. 
08.15 analyserar Åsa Linderborg och Jesper Högström hela evenemanget.

Dödsstraff för Saddam?
I dag håller Saddam Husseins försvar sitt slutanförande i rättegången som gäller hans brott mot mänskligheten. Åklagarsidan krävde i förra veckan dödsstraff för Saddams del i massakern i Dujala där 148 shiamuslimer ska ha mördats, men frågan är omvärlden skulle gå med på det.

Osäkert inrikesflyg
Natten till söndagen kraschade ett ryskt inrikesplan på Irkutsks flygplats i Sibirien och minst 124 människor omkom. I maj i år störtade ett annat ryskt plan i Svarta havet och alla 113 ombord omkom. I Ryssland är flygsäkerheten tio gånger sämre jämfört med Europa och USA, men det finns länder som det är ännu farligare att flyga i.

Elbristen i Gaza
I natt fortsatte de israeliska flygattackerna mot det palestinska Gaza. Attackerna började förra onsdagen när den kraftstation som ska ge över 600.000 människor förstördes. Israel har de senaste dagarna ökat sina elleveranser in till Gaza, men elbristen är fortfarande mycket stor. P1 Morgon besökte ett företag i Gaza city som har drabbats hårt.
 
Heta jobb
Sedan den 30 juni har det varit värmebölja i Sverige, enligt SMHI. Ljumma kvällar och soliga dagar kan vara skönt för alla som har semester men för de som jobbar är det tuffare, och vissa yrkesgrupper drabbas hårdare än andra.
 
Nordkorea

Ett storpolitiskt maktspel har dragit igång efter att Nordkorea i förra veckan provsköt missiler. Starka fördömande kom från omvärlden men USA, Japan, Kina och Ryssland talar inte med samma tunga.

Producent Marie-Jeanette Löfgren
marie-jeanette.lofgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".