Israel skjuter över gränsen in i Libanon.

Torsdag 13 juli

med Nathalie Besèr

Upptrappning i mellanöstern
Efter att hizbollahgerillan kidnappat två israeliska soldater utsatte under onsdagen Israel Libanon för artelleribeskjutning, flyganfall och gick in med marktrupper för att söka efter de tillfångatagna soldaterna. Enligt israeliska regeringen kan insatserna komma att utökas om soldaterna inte släpps.

Annorlunda äldrevård
Även om man är gammal så ska man inte behöva dö av tristess. På vårdhemmet Lotte i Köpenhamn  har man bestämt sig för att livet ska ha ett gott innehåll så länge det varar, även om detta goda ofta kommer i strid med regler och förordningar.

Prostitution i Sibirien
Tomsk har en halv miljon invånare och av dem är 6500 prostituerade. Många av dem är unga mödrar och har inte råd att försörja sina barn. P1-morgon har träffat några av dem.

Farliga läkemedel utelämnade
Fass, förteckningen över alla läkemedel, saknar information om en del läkemedel som Socialstyrelsen listat som direkt olämpliga för äldre.

Zidanes försvarstal
Hur kunde världens bäste fotbollsspelare med 10 minuter kvar av karriären låta sig provoceras så långt att han blev utvisad? På onsdagen förklarade Zinidine Zidane sitt agerande under finalmatchen.

Johannesburg, torsdag
Dagens korrespondentkrönika levereras av Margareta Svensson.

Producent: Petra Quiding
petra.quiding@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".