1 av 2
Therese Larsson, programledare
2 av 2
Israeliska soldater håller för öronen vid beskjutning mot södra Libanon.

Måndag 17 juli

med Therese Larsson

Konflikten in mellanösternKonflikten mellan Libanon och Israel fortsätter att dominera den världspolitiska agendan. USA och Israel står traditionellt väldigt nära varandra och president Bush har också uttalat sitt stöd för Israels agerande. Hör Sten Sjöström om USA:s hållning. Hör också Cecilia Uddén om vad som hänt med den Israeliska fredsrörelsen.  Caroline Salzinger rapporterar från Beirut och Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap, talar om den historiska bakgrunden. Hör också hur Israelerna ser på att man fått stora delar av Europa mot sig i den här konflikten. Anders Hellner på Utrikespolitiska institutet och Natan Eilenberg, ordförande i Israel-Sverigeföreningen i Israel.

G8-avslutning
Världens viktigaste ledare avslutar sitt möte i S:t Petersburg på måndagen.

Barnsäkra bondgårdar
Under sommaren och våren har det inträffat tre allvarliga olyckor där barn dödats eller skadats när de kommit i vägen för jordbruksmaskiner. Lantbrukarnas Riksförbund driver sedan ett par år ett projekt för att öka säkerheten på gårdar runt om i landet.

Bryssel, måndag
Dagens korrespondentkrönika av Beatrice Janzon.

Producent: Peter Söderberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".