Onsdagen 19 juli

med Therese Larsson

Evakueringen från Libanon
Det har varit kaos när svenskar och andra utlänningar evakuerats från Libanon. Fortfarande finns tusentals kvar. Klas Ljungberg räddningssamordnare på Cypern berättar vad som skett under natten och vad som väntas under dagen. Ekots utsände Jan Andersson har följt händelserna i hamnen och vid konsulatet.

Kris i ThailandI Thailand verkar den största politiska krisen på länge vara under uppsegling. De två största partierna hotas av upplösning, och i kulisserna finns militärmakten som många gånger blandat sig i landets politik.Professor i statskunskap, Titinan Pongsudhirak, i Bangkok ger sin analys av läget.

Demokratin i Ryssland
Korrespondentkrönika av Vladislav Savic.

Astman ökar när det blir varmt på kontinenten
Det marknära ozonet har ovanligt höga värden just nu. Det beror på att värmen är kraftig på den europeiska kontinenten, och när det är varmt bildas marknära ozon av bilavgaser.

Valspurt i Demokratiska republiken Kongo
Det är instabilt läge när Kongo för första gången på 40 år går till presidentval den 30 juli, men samtidigt feststämning. Banderoller och bilar med högtalare avlöser varandra. Men i östra Kongo pågår oroligheter och tusentals människor är på flykt.

Sanktioner mot Israel?
Debatt om vad sanktioner mot Israel skulle betyda, och om det är möjligt för Sverige och EU att ta initiativ till att bryta frihandelsavtalet med Israel.

Ensamma barn flyr ut ur Libanon
Psykologen Gun Godani möter ensamma svenska barn som nu flyr ut ur Libanon.

En halv miljon libanesiska flyktingar
FN väntar att en halv miljon libanesiska flyktingar är på flykt inom landet, eller tar sig till grannländerna. Från svenska UD satsar man framförallt på att ge stöd till flyktingarna på plats - inte på att det ska komma till Europa.

Producent: Peter Söderberg, peter.soderberg@sr.se