Torsdagen 20 juli

med Nathalie Besèr

Vem vinner på kriget i Libanon?
Är det så att båda parterna i kriget kan vinna - även om många civila får sätta livet till? Stefan Ring, militärstrategisk forskare på försvarshögskolan och frilansjournalisten Peter Löfgren ger olika analyser av läget.

Finns det något stöd i arabvärlden för Hizbollah
Arabisk tidningskrönika med Sanaria Kalamgi.

 Bakslag för stamcellsforskningen
Kan de konservativa krafterna i USA påverka hur det går med forskning i Europa. Stamcellsforskaren Outi Hovatta berättar om effekterna av att president Bush har lagt in sitt veto mot den amerikanska kongressens vilja att ge statliga medel till stamcellsforskning.

Gothia cup: Moralen bland unga fotbollsspelare
Idag ska Zinedin Zidane inför FIFA försvara sin skallning i magen av italienska backen Materazzi i VMfotbollsfinalen. Men frågan är hur unga fotbollsspelare påverkas, och hur mycket filmningar, och hårda ord som fälls bland unga spelare. Mike Andersson och Serhat Yilmaz spelar i BK Häcken men finns nu med i Gothia Cup, och berättar hur det går till. Dennis Andersson är general för Gothia Cup. Reporter i Göteborg Elias Vänerlöv.

 Sjukvårdspartiets kämpar i motvind
I Västernorrland har Sjukvårdspartiet det svårt eftersom deras huvudfråga inte kunnat genomföras - att bevara akutkliniken i Härnösand. Det ekar tomt på den gamla akutmottagningen. Men ändå väljer partiet att tillsammans med sjukvårdspartier i andra län att komma in i riksdagen.

 Ungdomspanelen om enfrågepartier
Vår panel med förstagångsväljare berättar hur mycket de attraheras av enfrågepartier. Anders Hedqvist och Ilinca Zaharia.

Krönika av Daniel Alling
Sveriges radios utsände i Asien.

Ur såren växer kontorshus
Efter attacken den 11 september 2001 i New York har nu det första kontorshuset byggts upp. Totalt försvann sju stycken, och även planerna på Freedom Tower börjar ta fart.

Producent:Ann Tiberg

Ann.Tiberg@sr.se