Måndag 24 juli

med Nathalie Besèr

Helgen i Mellanöstern
Condoleezza Rice talade vid en mellanlandning på väg till mellanöstern under morgonen om en vapenvila i mellanöstern och den israeliske försvarsministern har öppnat upp för en internationell fredsstyrka i Libanon. Sanaria Kalamgi, från SR International, har följt rapporteringen i arabisk media i helgen och Freddy Rockem, boende i Jerusalem, har följt israelisk. Vi pratar med Per Erik Korström, tidigare FN-tjänsteman i bl a Syrien och Libanon om vilka förutsättningar en internationell styrka skulle ha. Vi hör dessutom en kommentar av Sten Sjöström om den senaste utvecklingen.

PPM blir bankkonkurrent
Regeringen planerar att låta Premiepensionsmyndigheten gå in på den privata fond och pensionsmarknaden och därmed ta upp konkurrensen med bankerna. Hans Bolander, chefredaktör och ansvarig utgivare på Privata Affärer förklarar vad det skulle innebära.

Vad gör alliansen om de förlorar?
Folkpartiet hade valupptakt i Marstrand i helgen och Lars Leijonborg förklarade att han står bakom Fredrik Reinfeldt som statsminister. Alliansen gör allt för att måla upp en enig bild av borgerligheten men vad händer om de förlorar, spricker samarbetet då? Gert Gelotte, ledarskribent på Göteborgs-posten och Tommy Svensson, ledarskribent på Aftonbladet samtalar .

Kinesisk invasion
Antalet kineser som turistar i Stockholm har ökat kraftigt de senaste åren. Wasamuseét, slottet och gamla stan är givna attraktioner men äter gör man helst på kinarestaurang. Reportage av Josef Björklund. Samtal med turistprofessor Bengt Sahlberg cirka.

New York, måndag
Dagens korrespondentkrönika levereras av Johan Wangström.

Producent: Peter Söderberg
peter.soderberg@sr.se