Onsdag 26 juli

Med Pia Fridén

Släpp fångarna loss eller prison break
Under Thomas Bodströms tid som justiteminister har många fler lagar skärpts jämfört med antalet lagar som lättats upp. Det visar en genomgång som Ekot gjort. Och detta är en tydlig trend som pågått under många år men förstärkts under Bodströms tid som justitieminister.

Förutsättningar för fred
Under onsdagen träffas representanter från FN, EU och arabländerna i Rom för ett krismöte om den akuta situationen i Mellanöstern. Fabia Midman, omvärldsanalytiker med libanesiskt ursprung reder ut förutsättningarna för eldupphör i Libanon klockan.

Olja mot mat - ur irakiskt perspektiv
Efter det senaste dygnets avslöjanden om att svenska regeringen kände till korruptionen bakom FN:s olja-mot-mat-program i Irak vänder vi fokus mot det land programmet handlade om. Hur såg irakier på skandalen och korruptionen?

Hur smakar frukten egentligen?
Frukt och grönsaker i våra livsmedelsbutiker smakar för lite och näringsvärdet brister. Det har mediakollegan Svenska Dagbladet slagit fast genom att analysera fruktsaften i ett antal varor inköpta i våra vanligaste butikskedjor. Vi frågar kunder vad de tycker och frågar matskribenten Lisa Förare Winbladh hur hon ser på problemet.

Skrotad premie oroar
Det gamla skrotningssystemet för bilar föreslås försvinna nästa år. Detta enligt ett förslag från miljödepartementet. Meningen är att bilproducenterna själva ska se till att bilarna tas om hand när dom har tjänat ut. Det här är ett förslag som oroar människor som arbetar på bilskrotar. Vi rapporterar också direkt från en bilskrot i Göteborg.

Bryssel, onsdag

Producent: Annika Östman
annika.ostman@sr.se