Onsdagen den 2 augusti

Programledare: Lars Mogensen

Högerextrema partier i höstens kommunalval
Främlingsfientliga partier ställer upp i allt fler kommuner i höstens val. Till de mest extrema hör NSF, nationasocialistisk front, som ställer upp med kandidater i sex kommuner. Vara i Västra Götalands län är en av de kommuner där NSF har försökt att etablera sig.

Sverigedemokraterna vill frisäga sig stämpeln av främlingsfientligt parti men deras huvudfråga är fortfarande att få stopp på ”massinvandringen”. Vilken slags Sverige vill de ha egentligen?

Moskva, onsdag
Karwan Tahir ser ett Moskva som är gladare och renare än för 15 år sedan.

Thailands egen TV-doktor
I över tre decennier har han suttit i TV-rutan för att besvara tittarnas frågor om deras hälsa. Karin Wickström gjorde som många thailändare klockan nio på söndagskvällen - hon bänkade sig i TV-soffan. Tillsammans med några thailändska studenter tittade hon på den populäre dr Suraphon för att se vilka hälsobekymmer thailändarna oroar sig över.

Rapport från Beirut
Sveriges Radios nygamla Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén kom igår tillbaka till Libanon. Tio år har gått sedan hon jobbade där sist, och nu möts hon av ett Beirut vars invånare plågas av krig. Hör hennes intryck av det krigshärjade Libanon.

Många hoppar av lumpen
Trots att allt färre gör lumpen och att de som väljs ut borde vara mer motiverade än tidigare är antalet som hoppar av lika högt som förr. Av de cirka 10 000 som rycker in varje år lämnar var åttonde lumpen i förtid. Vad beror det på?

Producent Ann Tiberg
ann.tiberg@sr.se