Torsdag 3 augusti

med Pia Fridén

Reaktorer stängdes av
Två av totalt tre kärnkraftreaktorer i Oskarshamn stängdes ned i natt som en konsekvens av incidenten i förra veckan vid kärnkraftverket i Forsmark.

Ökad risk för hjärtpatienter
Kön för få genomgå en hjärtoperation i Stockholm har blivit allt längre. Och allt fler patienter avlider i väntan på operation.

Unga tjejer super mer
Alltfler flickor söker sig till Beroendecentrum Ungdom i Örebro för att få hjälp. 17-åriga Anna har druckit sig full varje vecka sen hon var 13 år.

Räddningsverket på gränsen
Tanken var att svenska räddningsverket nu skulle vara på plats i Beirut för att kunna hjälpa nödställda, men ett saknat papper har gjort att de fastnat vid gränsen.

Korrespondentkrönika Valparaiso 

Miljöbil allt dyrare i drift
Miljöbilar har fått ett riktigt uppsving i Sverige. I juli ökade försäljningen med hela 390%. Men samtidigt har priset på miljöbränsle ökat, vilket har gjort att det nu är billigare att tanka miljöbilen med bensin. Samtal och kunder från en bensinmack i Göteborg.

Utvisningsvåg i Moskva
Under det senaste halvåret har flera tusen utländska medborgare utvisats från Moskva. Ändå kommer alltfler arbetare till den ryska huvudstaden lockade av arbetstillfällen och högre löner.

Producent Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se