Camilla Kvartoft

Tisdagen den 15 augusti

Programledare: Camilla Kvartoft

”Usla jobb till ungdomar förmedlas via AMS”
Tänstemannafacket HTF menar att arbetsförmedlingen anvisar usla jobb till ungdomar. Jobb som bygger på provision och som det inte går att leva på.

Fredrik Reinfeldt frågas ut
Sveriges Radios partiledarutfrågningar fortsätter.
Sedan följer P1-morgon upp med analyser och kommentarer.
Hör också en moderat gräsrot som bland annat är kritisk mot pratet om ”de nya moderaterna”.

Krisen på Gazaremsan
I skuggan av kriget mellan Israel och Hizbollah fortsätter de israeliska anfallen mot Gaza - och juli månad uppges vara den värsta månaden på flera år när det gäller antalet döda palestinier, med över 150 döda. Israeliska attacker mot vatten- och avloppsanläggningar har också förvärrat den humanitära krisen. Israel inledde sin offensiv som dom kallar ”sommarregn” efter att en israelisk soldat tillfångatogs av militanta palestinier den 25 juni.

Återuppbyggnaden av Libanon
Den 31 augusti kommer det att hållas en givarkonferens för Libanon i Stockholm. Till det här första steget för landets återuppyggnad har ett 60-tal länder och organisationer, som FN, Röda Korset och Världsbanken, bjudits in.
Det är omvärlden som uppmanas stå för det finansiella biståndet efter förstörelsen - men vilken skyldighet har Israel att bekosta återuppbyggnaden av förstörda områden och infrastruktur i Libanon?.

Solkigt slut för EM
EM inleddes med en fylleskandal där en av de aktiva blev omhändertagen av polis - och avslutades med ett party där bland andra de före detta friidrottsstjärnorna Patrik Sjöberg och Sven Nylander är misstänkta för narkotikabrott.

Tver i Ryssland
På en del håll i Ryssland växer ekonomin så det knakar. Både utländskt och ryskt kapital investeras i nya företag men brist på arbetskraft är ett stort problem som hämmar tillväxten. Vi sak till Tver som ligger mellan Moskva och S:t Petersburg, ett område där arbetslösheten ligger under 1 procent.

Jerusalem, tisdag

Producent Annika Östman
annika.ostman@sr.sr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".