1 av 3
Camilla Kvartoft
2 av 3
Lyckades fly efter åtta års hos sin kidnappare.
3 av 3
Gore besöker Sverige.

Torsdag 7 september

med Camilla Kvartoft

Folkpartiskandalen
De senaste dagarna har vi följt hur skandalen inom folkpartiet växt och allt fler personer blivit indragna i härvan kring spionaget mot socialdemokraternas interna nätverk. Hittills har tre personer delgivits misstanke om brott. Nu höjs röster som menar att folkpartiets hårda kamp och pr-arbete för att vinna fler röster kan ha lett till att man tummat på gränserna över vad man får lov att göra?

Bush medger hemliga fängelser
I ett tal på onsdagskvällen bekräftade USA:s president George Bush att det finns hemliga CIA-fängelser utanför USA, där terrormisstänkta internerats i flera år. 14 av de fångar som har suttit i dessa hemliga fängelser ska nu överföras till Guantánamo. På svenska Amnesty känner man både hopp och rädsla efter erkännandet.

Al Gores dokumentär
Efter att Al Gore förlorat presidentvalet 2000 har han satsat all sin tid på att informera världen om de framtida miljöhoten. Hör Thomas Nordegrens reportage om Al Gores film, som har sverigepremiär på fredag.

Skåne och Sverigedemokraterna
P1 Morgon skildrar under de två sista veckorna fram till valet vad som händer i lokalpolitiken runtom i landet. Idag har turen har kommit till Skåne där den politiska kartan ser lite annorlunda ut. Där finns många lokala partier och flera av dem är främlingsfientliga.

Framtidens skola
Under hela valrörelsen har det haglat förslag från alla partier om hur man ska komma till rätta med underkända elever, våld, vandalism och allmän oreda i skolan. Några av lösningarna som presenterats har varit ordningsbetyg, test som ska avgöra skolmognad och förbud mot läxor. Men vad säger lärarna, som ska hantera eventuella nya lösningar, tycker de att det är bra förslag, eller önskar de sig något annat?

Första intervjun med kidnappade Natascha
18-åriga Natascha Kampusch, som för ett par veckor sedan lyckades fly ur åtta års fångenskap, ställde igår kväll upp i en intervju i österrikisk teve. Hon var 10 år då hon blev kidnappad på väg till skolan och i åtta år hölls hon fången i en källare i ett bostadsområde i Wien.

Valrörelsens första duell
Igår debatterade Göran Persson (s) och Fredrik Reinfeldt (m) - men vem vann?

Krönika
Idag av Vincent Dahlbäck, SR:s korrespondent i Sydafrika.

Producent: Thomas Björkman
thomas.bjorkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".