Måndag 11 september

med Jörgen Huitfeldt

Het valduell
Igår möttes de två statsministerkandidaterna, statsminister Göran Persson och moderatledaren Fredrik Reinfeldt, i SVT i den sista av tre partiledardueller.

Piska i integrationsdebatten
Folkpartiet kräver språktest för medborgarskap och socialdemokraterna vill skärpa introduktionen i Sverige genom att kapa introduktionsersättningen för den som inte sköter sig. Men hur kan dessa förslag komma att fungera om de genomförs i praktiken? 
Hur är svenskundervisningen för invandrare?

Årsdag 9/11
Kvart i tre i eftermiddag är det precis fem år sen som hela världen chockades när två trafikflygplan flög rakt in i tvillingtornen i New York. Terrorattentaten mot World Trade Center och Pentagon krävde direkt omkring 3000 dödsoffer och i de två krig som blev en följd av händelserna den 11 september har många fler människor mist livet. Möt korrespondenterna som var där när det hände.

Senare idag startar de officiella minnesceremonierna i USA. I förra veckan invigdes ett litet minnesmuseum mittemot platsen för attentaten.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Paris och är signerad av Alice Petrén.

Polisagent talar ut
Han har framgångsrikt infiltrerat ett flertal kriminella nätverk och han har under många år varit lite av polisens hemlige agent i den undre världen. När Gotlandspolisen slog till mot två misstänkta narkotikahandlare i maj 2000 var en av dem just polisinfiltratören med täcknamn Pia, men det fick varken den lokala polisen, åklagaren eller domstolen veta. Flera höga polischefer har förnekat att de känt till Pias inblandning. Men i en stor intervju i tidningen Expressen hävdar Pia nu att polisledningen ljuger.

Valet i Göteborg
I P1-morgon fortsätter vi att belysa vad som händer i valrörelsen ute i landet. Till skillnad från Stockholm ser det ut som om socialdemorkaterna får egen majoritet i Göteborg även efter valet. 
  

Producent Helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".