Tisdag 26 september

med Lasse Johansson

Längre öppettider
Affärerna i Sverige har öppet allt längre. Konkurrensen är hård och för att inte förlora kunder så satsar de stora kedjorna som ICA och Coop på att ha öppet alla dar i veckan och från tidig morgon till sent på kvällen.

Fler misstänkta i folkpartiet
Nu har polisutredningen om dataintrånget nått partiledningens topp. Den förre partisekreteraren Johan Jakobsson är misstänkt för anstiftan till dataintrång.

EU växer
När ska EU släppa in Rumänien och Bulgarien i den europeiska unionen? Beskedet kommer från EU-kommissionen under tisdagseftermiddagen. Vad betyder detta beslut för den fortsatta utvidgningen?

Stockholm, tisdag
Krönika från SR:s Nordenkorrespondent Bengt Lindroth.

Hur handskas med Sverigedemokraterna?
I många kommuner har Sverigedemokraterna gått framåt i valet, men inte i Trollhättan - där halverades partiet i kommunfullmäktige.

Partiledarna om valet i medierna
Riksdagens partiledare recenserar hur medierna klarade valbevakningen, på publicistklubbens traditionella eftervalsdebatt.

Högerextremer i Belgien
Den 8 oktober är det kommunalval i Flandern i norra Belgien. Lokala val brukar inte dra till sig så mycket uppmärksamhet men valresultatet i de flamländska kommunerna kommer att följas med spänt intresse eftersom det högerextremistiska partiet Vlams Belang väntas nå nya framgångar.

Tony Blair talar
En alltmer pressad Tony Blair talar inför Labours partikongress under tisdagen.

Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se