Onsdagen 27 september

med Camilla Kvartoft

Asfaltskartellen inför rätta
Fem år efter det att Konkurrensverket avslöjade den svenska asfaltskartellen inleds under onsdagen rättegången.

Vem äger marken på Västbanken?
Att kunna bevisa att man äger en bit mark är viktigt om man t ex vill få ett banklån. I Mellanöstern, på Västbanken, är det inte alls självklart att ha ett sådant ägarbevis eftersom det saknas ett fastighetsregister inom den palestinska myndigheten. Som ett första steg mot ett palestinskt fastighetsregister gör nu Världsbanken ett arbete med att kartlägga markområden i tre kommuner på Västbanken.

Moskva onsdag

Sverige - Ryssland
Handelsförbindelserna mellan Sverige och Ryssland ökar stadigt men det är en svår marknad, ofta förknippad med höga risker och stora kostnader.

Run, baby, run!
Över höga murar, rakt upp för vertikala väggar och hopp från tak till tak - det skulle kunna vara ett klipp från någon actionrulle, men - det handlar om sporten Le Parkour, där målet är att ta sig från en plats till en annan på snabbaste sätt med bara kroppen som hjälpmedel.

Fuskande småbarnsföräldrar
Mer än en femtedel av den tillfälliga föräldrapenningen borde inte betalats ut, eftersom föräldrarna inte har rätt till den. De fuskar helt enkelt. Men hur ska man förklara fusket? 

EU och Turkiet
Under tisdagen debatterade EU-parlamentet EU:s förhållande till Turkiet. En av debattörerna är Inger Segelström (s). Gunnar Hökmark (m) hade också satt upp sig på talarlistan men fick inte plats. De bägge utvärderar tisdagens debatt.

Religion och yttrandefrihet
Deutsche Oper i Berlin har beslutat att ställa in en rad föreställningar av Mozarts verk Idomeneo för att inte riskera att reta upp muslimer. Björn Ulvaeus, numera engagerad i föreningen Humanisterna, resonerar kring konst, religion och yttrandefrihet.

producent Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista