1 av 3
Camilla Kvartoft
2 av 3
Thomas Nordegren
3 av 3

Om skatt & moral och om shopping som livsstil

Torsdag 19 oktober

Skatt och moral
Ministrars skattefusk kan påverka allmänhetens vilja att betala skatt. Vilken betydelse har den senaste veckans händelser för vår skattemoral? Samtal med Lennart Wittberg, Skatteverket. 
Samtal med Katarina Nordblom, forskare vid handelshögskolan i Göteborg och Stefan Swärd, styrelseordförande Evangeliska frikyrkan.

Fuskande ministrar och media
Sedan regeringen Reinfeldt tillträdde har rapporteringen om de fuskande ministrarna varit omfattande. Mats Svegfors, landshövding och f d publicist, tycker att rapporteringen gått över styr - även inom public service-företagen. Ekots ansvarige utgivare Staffan Sonning svarar på kritiken.

Statskupp i Irak?
Det cirkulerar rykten om planer på en statskupp i Irak. Men vilka ligger bakom? Och hur kommer USA:s fortsatta engagemang i Irak att se ut framöver? Samtal med Thomas Nordegren, korrespondent, Washington.

Korrespondentkrönika från Johannseburg

Mörkt i Övertorneå
Det är mörkt i Övertorneå. I höst har nämligen inte gatubelysningen tänts. Det beror på en tvist mellan elleverantören och kommunen som lett till att elleverantören valt att inte tända lamporna, och trots att kommunen tagit till olika medel för att få lamporna att tändas igen har ingenting hänt. Samtal med Mona Aspholme, boende i Övertorneå och Arne Honkamaa, kommunalråd i Övertorneå.

Shopping som livsstil
Att handla har blivit en av svenskarnas största fritidssysselsättningar, en ny livsstil för svenskarna, enligt forskare som studerar konsumtionsmönster. Reportage av Brita-Lena Ekström.
Samtal med Fredrik Bergström, Handelns utredningsinstitut.
Samtal med Katarina Bjärvall, författare.

Programledare: Camilla Kvartoft

Producent: Magnus Westberg
magnus.westberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".