1 av 3
Reinfeldt.
2 av 3
3 av 3
Jörgen Huitfeldt

Inseminationer och EU-toppmöte

Fredag 20 oktober

Insemination i Danmark
Alltfler svenska ensamstående kvinnor åker till Danmark för donatorinsemination. I Sverige är det förbjudet med donatorinsemination för ensamstående. Reportage av Madeleine Blidberg samt samtal med Claes Gottlieb, docent på Sophiahemmet i Stockholm. Ska insemination för ensamstående bli tillåtet även i Sverige? Debatt mellan Chatrine Pålsson, kd och Tasso Stafilidis, v.

EU- toppmöte i LahtisVilken politik vill nye statsministern Fredrik Reinfeldt driva i EU? Och vilken roll spelar de personliga relationerna till andra regeringschefer för att han ska lyckas? Samtal med Herman Meltzer, Ekots EU-reporter samt Ingrid Hedström, EU-reporter på Dagens Nyheter.

Guantanamo
CIA har fått fortsatt möjlighet att använda förhörsmetoder som i många länder betraktas som tortyr. Det här får nu skarp kritik från Röda Korset. USA kritiseras också för att de fångar som ska ställas inför militärdomtol i Guantanamo har för svagt rättsskydd. Thomas Nordegren har besökt det ökända fånglägret.

Moderat moral
Licensskolk, svarta barnflickor och svarta städerskor. Skandalerna har varit många i den nya regeringen och inom loppet av tio dagar har två ministrar avgått. Varför sker detta just hos moderaterna? Har moderaterna en egen moral?Debatt mellan Per Schlingmann, m och Marita Ulvskog, s.

New York fredag
Krönikör Sara Stenholm

Kulturspaning
Fredagens kulturspaning handlar om satsningar på afrikansk kultur. Samtal med Måns Hirschfeldt, kulturredaktionen.

Programledare: Jörgen HuitfeldtProducent: maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".