SR P4 Värmland söker två kreativa programmakare

för projekt-/mångfaldsanställning

För båda tjänsterna krävs att du har god samhällsorientering, bred allmänbildning och B-körkort. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som självkörande programledare då alla program självkörs samt om du kan Sveriges Radios arbetsverktyg, som ENPS, Digas och Mandozzi. Vi uppskattar om du har goda kunskaper om Värmland.

Majoriteten av redaktionens personal är män och vi är få med annan bakgrund än den traditionellt svenska. Vi ser därför gärna att du som söker tjänsterna är kvinna eller person med annan etnisk bakgrund än svensk.

Samtliga tjänster innebär anställning på heltid under hela år 2007.
Sista ansökningsdatum: 2006-11-22.

Programledare/producent/reporter

Du kommer varannan vecka att arbeta som programledare för vårt program Morgonradion (sänds kl 6-9 varje vardag). Varannan vecka är du producent/reporter för samma program.

Du arbetar i team med en person som är programledare den vecka du är producent/reporter och vice versa. Tillsammans planerar ni sändningarna, bokar gäster och även agerar reporter och HF-reporter för programmet de veckorna ni inte är programledare.

Morgonradion är underhållande och folkbildande, aktuellt och händelseinriktat. Det ska ge lyssnaren en riktigt bra start på dagen. Alla typer av ämnen kan tas upp så länge de paketeras på ett aptitligt sätt och är dags-, vecko- eller tidsaktuella. Det är mycket kontakt med lyssnarna i programmet, via telefon, mejl och sms.

Producent/reporter

Denna tjänst innebär att du jobbar med våra två program Honung och P4 Drive.

Honung sänds kl 9-11 varje vardag av en och samma programledare och riktar sig i första hand till kvinnor 35-49 år men utestänger inte andra lyssnare. Innehållet rör sig inom sfärerna kultur, livsstil, underhållning, fritid och nöje.

P4 Drive sänds kl 15-1745 måndag-fredag av en och samma programledare och är SR P4 Värmlands program för den som är på jobbet, på väg hem, står framför spisen och vill ha en underhållningsradio med skön musik som gör lyssnaren på gott humör. Innehållet är nöje, underhållning, humor och kultur.

Ditt jobb blir att tillsammans med programledarna planera sändningarna, inklusive minst en OB-sändning varje vecka, boka gäster och även agera reporter och HF-reporter. Du kan också vara aktuell för inhopp som programledare om ordinarie blir sjuk/är frånvarande.

Skicka din ansökan med CV och referenser till:
Redaktionschefen
Sveriges Radio Värmland
Box 98
651 03 Karlstad
Eller mejla: joachim.gustafsson@sr.se

Frågor om tjänsten besvaras av redaktionschef Joachim Gustafsson eller kanalchef Ulla Walldén. Fackliga representanter är Bengt Höglind, SJF, och Urban Ericsson, SIF. Samtliga finns på tfn: 054-22 11 00. SACO:s representant är Evert van Berkel, tfn: 08-784 23 53.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".