Ulla Walldén. Foto: Sveriges Radio.
Ulla Walldén. Foto: Sveriges Radio.

Ulla Walldén

Ulla Walldén är producent på P4 Värmland Sveriges Radio.

Vem är du?
En lagom mullig dam med rötterna i den värmländska myllan. Rämmen, Loffstrand, Högboda och Hammarö är mitt Värmland. Journalist sen 1978 i olika lokala medier, mest som arbetsledare. Har lite svårt att vara overksam.

Bor i:
Karlstad.

Gör gärna på fritiden:
Hänger med familj och vänner, målar akvarell eller slår en fulländad drive längre än jag någonsin slagit förut.

Andra jobb jag haft:
Sålt platåskor och annan fotbeklädnad under 1970-talet. Jobbat som skrivande journalist för VF, Karlskoga -Kuriren och Karlskoga Tidning. Fick vara med och starta TV4 Värmland på 1990-talet.

Det bästa med mitt jobb:
Möjligheterna! Medarbetarna! Mångsidigheten!

Vilken är den bästa upplevelse du haft i jobbet?
De gånger jag fått möta en spännande människa på ett lite djupare plan och förmått dela med mig av det mötet till mina lyssnare/läsare/tittare. Bland det roligaste jag gjort är en serie om utdöende hantverk.

Värsta upplevelsen?
När jag gjort mig extra fin för att intervjua kungen under skid-SM i Filipstad 1982 (han bodde i en stuga ute vid Hennickehammar) och gick omkull på en isfläck alldeles utanför stugan. Bandspelaren klarade sig men själv gjorde jag entre med söndertrasade nylonstrumpor, ett blödande knä, marscarasvarta tårar rinnande från kinderna och en vattendränkt droppande kaninpäls. Go’kväll Ers majestät, här är lokalradion!

Musik jag njuter av:
Är musikalisk allätare med förkärlek för svulstigt och känsloladdat.

Det här visste du inte om mig:
Att jag varit distrikts-femma i slungboll. Kalhyttans IP 1969. Spelade högerback och målvakt i Högboda IF:s damlag. Har varit backpacker i Alaska.

Mejl:
ulla.wallden@sverigesradio.se

SR Värmland
Box 98
651 03 KARLSTAD

Tel 054-777 26 54
Fax 054-10 13 45

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".