Lennart Koskinen biskop av Visby stift. Foto: Henrik Montgomery

I Visby kan man lyssna på musik eller på tystnaden

Det händer mycket i veckan i Almedalen på Gotland. Politiker tar över alla scener och valkampanjen sätts i gång. Många besökare och nästan lika många seminarier.

Men Visby har mycket mer än politik att bjuda på den här veckan. Om man inte orkar med mer politikersnack och hetsen kan man alltid fly och komma in i domkyrkan eller någon annan av de många kyrkor som finns i Visby och ”lyssna på musik eller på tystnaden”.Det säger Gotlands biskop Lennart Koskinen som också är huvudman för Svenska Kyrkan i Utlandet (SKUT), som sen några år tillbaka lyder under just Visby stift.

Själv har Lennart Koskinen varit biskop här i tre år nu.

Vår reporter på Gotland Monika Sällström träffade honom i hans bostad på Biskopsgården - ett stenkast från Domkyrkan S:ta Maria, och hon frågade om det finns någon plats för andligheten under Almedalsveckan - detta kommersens, politikens och ekonomins stimmiga och bullriga Mekka?

Eller har man tappat bort andligheten i detta?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".