Rosen som blommar i snön, Helleborus Niger.

Gott Nytt Trädgårdsår! önskar Odla med P1.

Ack, huru hastigt allt, som är dödligt, blifver förintadt, skrev Carl von Linné dystert vintern 1755. Denna gröna vinter har det knappast känts så, många växter har fortsatt att blomma, andra tycks tro att det är vår och börjar på nytt.

2007 blir ett spännande trädgårdsår. Det är Linné-jubileum, 300 år sedan han föddes, och firandet kommer att märkas också i Odla med  P1. En lång rad lovande trädgårdsböcker är på gång. Håll utkik särskilt efter två böcker om Linné – den ena skriven av Karin Berglund, den andra av Nils Uddenberg. På Chelsea Flower Show gör en av Sveriges skickligaste landskapsarkitekter, Ulf Nordfjell, en trädgård, inspirerad av Linné. Och varför inte plantera en egen Linné-trädgård nästa år? Många av våra vanligaste trädgårdsväxter har samlats in av hans lärjungar.

Frökatalogerna är här, botanisera och bli inspirerad! Titta också på Maj-Lis Odlingstips här på vår hemsida. Ljuset kommer tillbaka, snart är våren här och då hörs vi igen!

Maj-Lis Pettersson, Lena Redin, Annika Hellbom och Ulla de Verdier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".