Ingelöv Jonsson och Maj-Lis Pettersson i Villa Fraxinus trädgård

Trädgård i norr: Odla med P1 på Villa Fraxinus

P1 måndagen den 28 augusti kl 10.03.
Repriser: natten mot tisdagen den 29 augusti kl 00.03 och lördagen den 1 september kl 11.35 (OBS! Denna repris är något förkortad).

Utanför byn Hyndtjärn i Nordingrå har paret Ingelöv Jonsson och Sture Forsberg skapat en trädgård som drar till sig tiotusentals besökare varje sommar. Ett ”storverk i blåbärsskogen” och ”ett norrländskt Eden”, har den kallats.

Nu har också Odla med P1 varit där och vandrat genom trädgården, som har som grundläggande idé att förena det odlade med den vilda naturen. Här finns en mängd växter som man knappast förväntar sig i en ångermanländsk skogsbacke! Hur rododendron, fläder, ginkoträd, magnolia och buxbom ändå klarar sig här, får sin förklaring när Ingelöv Jonsson guidar Maj-Lis Pettersson och Lena Redin genom trädgårdens många spännande rum. Och så beundrar vi förstås den vackra hängasken ’Fraxinus excelsior Pendula’, som gett anläggningen  dess namn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".