Kan det bli Nigeria för herrarna?

Grip: "Svennis har träffat nigerianerna"

Nigerias intresse av att få Sven-Göran Eriksson som ny förbundskapten bekräftas av såväl ”Svennis” agent som ständige följeslagaren Tord Grip.

Sven-Göran Erikssons agent Lars Sternmarker säger att han varit i kontakt med den nigerianske sportministerns närmaste man i ärendet.

Enligt Tord Grip, som bland annat var ”Svennis” assistent under tiden i England, ska till och med ett möte mellan parterna ha ägt rum.

Det är tidningen KICK OFF i Nigeria som var först ut med uppgifterna om att Sven-Göran Eriksson skulle vara aktuell som ny förbundskapten i det afrikanska landet.

Tidningen skriver att den svenske tränaren i samtal med landets sportminister gått med på att sänka sina lönekrav för att få jobbet.

Det känner inte ”Svennis” samarbetspartner Tord Grip till men enligt honom har iallafall ett möte mellan parterna ägt rum:

– Ja, de har träffats men var och exakt vad det handlade om vet jag inte, men jag antar att det handlade om att ta över deras landslag, säger Tord Grip till Radiosporten.

Sven-Göran Erikssons agent Lars Sternmarker vill inte bekräfta Grips uttalande om att parterna skulle ha träffats men han medger att Nigerias idrottsministerium visat intresse för den svenske stortränaren.

– Ja, det har uttryckts intresse därifrån för att få träffa Sven-Göran, säger Lars Sternmarker.

Eriksson har inte fått något nytt arbete sedan han lämnade jobbet som engelsk förbundskapten efter VM i Tyskland i somras.

Några förhandlingar har inte genomförts ännu, säger ”Svennis” agent, och han förnekar också uppgifterna om att Eriksson skulle vara beredd att gå ner i lön för att få jobbet.

Men Sternmarker medger också att Sven-Göran Eriksson inte är ointresserad av jobbet.

– Nigeria är ju ett bra landslag och skulle kunna prestera väldigt bra i nästa VM, så han är inte avvisande till att träffa dem, säger Lars Sternmarker.

Tord Grip, ”Svennis” ständige följeslagare, är beredd att följa med till Afrika om det blir aktuellt.

– Jag har sagt att jag gärna fortsätter att jobba med Sven-Göran om han vill ha mig med. Att jobba med ett afrikanskt landslag vore ju spännande med tanke på att VM nästa gång ska gå i Sydafrika, säger Tord Grip.

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".