Svenska cupen: Helsingborg eller Gefle?

På lördag drabbar Helsingborg och Gefle samman, vinnarna kan kalla sig svenska cupmästare och får även spela Europacupfotboll.

föll tungt mot  i den avslutande omgången i Allsvensken, kanske hade man fokus på cupfinalen redan då?

- Det här är den viktigaste matchen i höst, kommenterar Helsingborgs assisterande tränaren Hans Eklund till Radiosporten.

Skånelaget kommer av allt att dömma få ordentligt med stöd på Råsunda då hela två tåg med supportrar kommer till Stockholm.

- För Helsingborgs skull är det här unikt, säger Hifs supporterklubb Kärnans ordförande Henrik Hägg som pratar om rekordsiffror till Solna.

 spelade i gjorde Europaspeldebut tidigare i höst när man åkte ut mot walesiska Llanellis. I Allsvenskan slutade man nia och lita på att Pelle Olssons mannar kommer vara taggade när man springer ut på Råsunda på lördag.

- Nu gäller att visa att vi inte är nöjda med att vara i final utan att vi även tar vara på tillfället att vinna föreningens första titel i modern tid, berättar Gefles tränare Pelle Olsson för svenskfotboll.se

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista