Hammarby besegrade Vetlanda.

Bandy: Favoriterna höll för trycket

De förhandstippade topplagen gjorde sina jobb när det var premiäromgång i bandyallsvenskan.

Hammarby har som vanligt haft en tuff försäsong där vädret och bristen på inomhushallar har ställt till det för förra årets SM-tvåa.

”Bajen” vart även pressade när Vetlanda tog ledningen tidigt i matchen men Hammarbys rutin visade sig senare under de avslutande fyrtiofem minuterna när man växlade till ett tempo som inte Vetlanda kunde följa.

De senaste årens bandygigant Edsbyn gjorde processen kort med Ljusdal, de svenska mästarna tog ledningen efter fyra minuter och vann tillslut med 11-3 på klassisk bandyis.

 
Sandviken utklassade nykomlingarna Tillberga
Sandviken har av många pekats ut som favoriter till det här årets SM-tecken, premiärmatchen mot Tillberga kan dock inte stå som värdemätare.

Järnmännen från Sandviken var överlägsna på alla punkter och segersiffrorna skrevs tillslut till hela 12-1, siffror som Radiosportens nya expert Kenth Hultqvist valde att jämföra med 4-0 i fotbollssiffror för den oinvigde.

Om det var en tung fredag för Tillberga så var det gladare miner hos den andra nykomlingen Örebro, Örebro visade att man inte kommer att bli någon strykpåse när besegrade Vänersborg med 4-1.

 

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".