Dahberg (t h) kan missa VM.

Guld-Anna riskerar missa skid-VM

Olympiamästaren i sprintstafett Anna Dahlberg har så stora problem med en smärtande nacke att hennes start i vinterns VM är i stor fara.

 

Det var på ett landslagsläger i Italien som Dahlberg fick sin svåra nackskada i samband med att hon föll utför en sluttning. Trots att det gått ungefär sex veckor sedan dess smärtar nacken fortfarande.

– Det är tråkigt, men man måste ju vara realist. För att kunna prestera bra på ett VM måste man ju kunna träna bra. Det är ett tufft läge just nu, säger Dahlberg till Radiosporten.

– Jag har ju också ont vissa dagar i vardagen. Ofta kommer smärtan kvällen efter ett träningspass, eller dagen efter, eller t.o.m. dagarna efter.

Anna Dahlberg missar självklart Gällivare-tävlingarna denna helg, och chansen är liten att hon skall kunna delta överhuvudtaget i tävlingarna före nyår. Hon kan inte köra några intervallpass, och ingen styrketräning just nu.

– Det är mer på motionsnivå. Jag är ute varje dag, men det är väldigt korta pass.

Anna Dahlberg vann tillsammans med Lina Andersson OS-guld i sprintstafett i Pragelato, och är nu nominerad till Idrottsgalan i Globen den 15 januari. Paret kommer också att finnas med som Jerringpris-kandidater.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".