Anna Sjöström lägger av.

Anna Sjöström lägger av med fotbollen

Efter 67 A-landskamper och tio säsonger i Umeå IK är Anna Sjöström, 29, färdig med fotbollen. Bristande motivation ligger bakom beslutet.

Landslagsmittfältaren och Umneå IK:s Anna Sjöström, som spelade i EM 2005, OS 2004 och VM 2003, lägger fotbollsskorna på hyllan.

– Någon gång ska man sluta och det känns rätt i år. Börjar man känna att man inte är 100 procent motiverad längre och andra saker lockar kanske man ska börja tänka på att lägga ner, säger Anna Sjöström till Radiosporten.

Missar VM och Womens Cup
Hennes beslut innebär att hon missar Varför Womens Cup och framför allt VM nästa år.

– Då måste man också vara 100 procent motiverad för det krävs väldigt mycket träning för att vara med i ett VM och kunna prestera. Kör man vill man vara på topp, säger Sjödin som även missar OS 2008.

– Det är också stort. Det är mycket roliga saker som händer hela tiden så det är svårt att veta när man ska sluta, säger Anna Sjöström.

Hennes bästa minne från åren på fotbollsplanen är VM-silvret 2003.

– Vi har ju vunnit några SM-guld och det första var väldigt speciellt. Guldet i fjol var också kul, det var min bästa säsong.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".