Inför kvällens Champions League: Zlatans Inter kan säkra avancemanget

På tisdagen försvann de fyra svenskarna i FC Köpenhamn ur Champions League. Ikväll är det upp till bevis för Zlatan Ibrahimovic och Inter.

Werder Bremen–Chelsea
Chelsea åker till Werder Bremen för att säkra avancemanget till åttondelsfinalerna. Engelsmännen är tre poäng före tyskarna och fem före spanska Barcelona, med två matcher kvar att spela.

Ingen Magnus Hedman i Chelseas trupp utan Carlo Cudicini tar platsen mellan stolparna, istället för portugisen Hilario som stod senast i Champions League mot Barcelona.

Werder Bremen behöver poäng för att hålla Barcelona bakom sig, i avslutningsomgången möts de två på Camp Nou.
 
Levski Sofia–Barcelona
Trots bortaplan vore allt annat än seger en katastrof för Frank Rijkaards mannar i Barcelona. Katalanerna måste satsa för att hänga på andraplacerade Werder Bremen.

När Barcelona och Levski Sofia möttes i den första omgången blev det storseger för hemmalaget, 5-0. Levski har inte rest sig sen dess och har fyra raka förluster samt endast ett gjort mål bakom sig.
Spartak Moskva–Bayern München
Bayern München är på god väg att ta hem grupp B och ikväll ställs man mot bottenplacerade Spartak Moskva, som tagit en poäng på fyra omgångar.

Tyskarna är redan klara för åttondelsfinalerna eftersom man oavsett de egna resultaten kommer att hålla antingen Inter eller Sporting Lissabon bakom sig.

För Spartak ser det mörkare ut, ryssarna är fyra poäng efter tredjeplacerade Sporting inför den näst sista omgången av gruppspelet.
 
Inter–Sporting
Kvällens drabbning på San Siro i Milano är avgörande i striden om andraplatsen bakom Bayern München. Liten fördel Inter i nuläget, då de är en poäng före Sporting Lissabon.

Seger ikväll och Inter är i åttondelsfinal. , som var avstängd senast i 1-0-segern över Spartak Moskva på bortplan, är tillbaka i Inters anfall.

Zlatan kommer att behövas eftersom anfallspartnern Julio Cruz saknas på grund av skada, just som argentinaren börjat visa storform. Cruz blir borta från spel flera veckor.

Istället är det logiska valet för Roberto Mancini att placera en annan argentinare, Hernan Crespo, bredvid svensken på topp. I övrigt är Inter ordinarie.

Liverpool-PSV Eindhoven
Båda lagen är redan klara för slutspelsomgången och endast äran står på spel. Liverpool leder gruppen på bättre målskillnad och det första mötet i Eindhoven slutade 0-0.
 
Bordeaux-Galatasaray
För Bordeaux och Galatasaray gäller det kampen om tredjeplatsen och möjligheten till fortsatt spel i Europa, fast då i Uefa-cupen.

De står båda på en poäng efter fyra omgångar, turkarna har favören av ett måls bättre målskillnad. När de möttes i Istanbul slutade det mållöst.
Shakhtar Donetsk–Roma
Roma har avancemanget inom räckhåll inför kvällens match i Ukraina. Italienarna är tvåa i gruppen och fem poäng före Olympiakos och Shakhtar.

Shakhtar är distanserade av Olympiakos endast på målskillnad och har allt att spela för. Revansch för 0-4 i Rom borde också inspirera ukrainarna.
 
Valencia–Olympiakos
Valencia
har tio poäng och en åttondelsfinalsplats säkrad, de återstående två matcherna handlar alltså enbart om att behålla förstaplatsen.

Olympiakos å andra sidan kan hota andraplacerade Roma, men då krävs det att man tar in på fem poäng på italienarna. Desstuom hotar Shakhtar Donetsk, med samma poäng som grekerna, tredjeplatsen i gruppen.

Jan Josefsson
jan.josefsson@sr.se