Östersund behöver inte ta över tävlingar

Uppdaterad 28 november. Varmt väder i Centraleuropa gjorde att Östersund kunde ha tillfrågats om att arrangera december månads två världscuphelger. Men så blir det inte.

Det råder nu nämligen gott hopp om att kunna köra världscup-tävlingarna i Österrike och Slovakien i december.

Och i självaste Östersund är det riktigt bra förhållanden inför veckans tävlande.

Torsdag 23 november
Det är just nu akut snöbrist i  Hochfilzen i Österrike respektive Osrblie i Slovakien, som enligt kalendern ska arrangera tävlingarna närmast efter Östersund.

- Vi får väl se vad som händer när representanterna från Internationella skidskytteförbundet kommer till Östersund på lördag. Just nu är det en massa rykten som sprids, vi har hört om problemen men vi har inte fått någon förfrågan ännu, säger Gun Fahlander, sportchef i Östersund, till Länstidningen.

Östersunds egna tävlingar körs onsdag-söndag 29 nov-3 dec, men det krävs också att Jämtland kan behålla sina snömängder för att kunna ersätta Hochfilzen och Osrblie.

Vid ett tidigare tillfälle, på hösten 2002, ställde Östersund upp på kort varsel och tog hand om två världscuparrangemang som skulle ha körts i centrala Europa. Då hade Sverige sin egen världscuphelg i slutet av säsongen.

Fördelen denna gång är att hela organisationen redan är uppbyggd.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se