Borssén på pallen och Anja fyra i Aspen

Therese Borssén fortsätter att visa fin form i den alpina världscupen i slalom. På söndagskvällen blev hon trea i Aspen, USA, och Anja Pärson kom fyra.

 

Borssén visade med sin tredjeplats på söndagskvällen att hon nu är etablerad i den absoluta slalomtoppen i världen. I säsongspremiären i finska Levi kom hon ju sexa och på söndagskvällen var hon alltså ännu bättre.

Borssén låg tvåa efter det första åket efter den överlägsna österrikiskan Marlies Schild som också vann tävlingen. I det andra åket tappade Borssén något och tvingades släppa ytterligare en åkare från Österrike förbi sig, nämligen Nicole Hosp som blev tvåa.

Men Borssén kunde iallafall hålla undan för Anja Pärson och måste nu räknas som ett medaljhopp inför Åre-VM nästa år. Hon fick sitt genombrott i VM 2005 då hon blev femma och slutade även sexa i OS i Turin.

För Anja Pärson var söndagens tävling ett stort fall framåt. Hon åkte ju ur lördagens storslalomtävling och i den första slalomtävlingen för året blev hon ju bara tolva. Men efter söndagens fjärdeplats, och framförallt genom ett väldigt bra andraåk visade Pärson att hon nu verkligen är att räkna med igen.

Maria Pietelä-Holmner kom 12:a medan övriga svenska åkare körde ur.

Radiosporten
radiosporten@sr.se