Handboll: Svalt EM-intresse i Stockholm

Med en dryg vecka kvar till damernas handbolls EM är 52 000 biljetter sålda en siffra arrangörerna är nöjda med. Men stockholmarna verkar svårflörtade.

Problemet i dagsläget är att publiken visar betydligt större intresse för Danmark och Norges gruppspel i Malmö respektive Göteborg, jämfört med Sveriges grupp i Stockholm.

Nio dagar innan EM s grundspel inleds har det sålts nästan dubbelt så många biljetter till Scandinavium i Göteborg jämfört med Hovet när det gäller EM:s tre första speldagar, och detta trots att Sverige spelar på Hovet.

Sverige spelar i en grupp med Ukraina, Ryssland och Kroatien på Hovet och enligt arrangörerna har man sålt 6 700 biljetter vilket innebär i snitt 2.200 per dag. I Malmö där Danmark spelar ligger snittet för de inledande tre dagarna på 3000, i Göteborg där Norge spelar blir snittet 4000.

Enligt Frank Ström i organisationskommittén kan det låga intresset i Stockholm bero på att publiken där är medveten om att arenan har hög kapacitet och att man därför väntar i det längsta med att köpa biljett.

EM inleds torsdagen den 7 december med spel på alla fyra spelorterna. Sverige inleder mot Ukraina.

Per Kahl
per.kahl@sr.se