Alpint: Niklas Rainer nia i kombination

För första gången tog han sig på topp-tio-listan. I kanadensiska Beaver Creek blev Niklas Rainer nia i superkombinationen.

Niklas Rainer som mest gjort sig känd som storslalomåkare låg på 33:e plats efter störtloppet. Då hade hela 20 namn försvunnit. Och inför eftermiddagens slalomåk var det ytterligare åtta namn som inte kom till start.

Då hade han precis sett hur en rad åkare, till slut elva stycken inte tagit sig i mål i slalomen, vilket till slut betydde karriärens första topp 10-placering.

Superkombination har nu kommit att ersätta den vanliga kombinationen. Den största skillnaden är att tävlingarna avgörs genom endast ett slalomåk och inte som i normala fall, ett störtlopp och två slalomåk.

Jens Byggmark blev nu näst bäste svensk - tack vare att han tog sig i mål. Han slutade på 16:e plats i sin andra världscuptävling hittills.

För slalomspecialisten Markus Larsson fanns vissa förhoppningar men de försvann i samma stund som han gjorde en miss i störtloppet.

Hans Olsson låg på delad 18:e plats efter störtloppet men körde ur i slalomen, precis som ledaren efter störtloppet, Bode Miller, USA. Bakom Lund Svindal slutade nu närmast Marc Berthod, Schweiz (0,19 hundradelar efter) och Rainer Schönfelder, Österrike (0,37).

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se