"Henke" till Man United

Henrik Larsson lämnar Helsingborg. Men inte för Barcelona som det ryktats om, utan för Manchester United. Han lånas ut från och med januari till den 12 mars.

 

”Det är en fantastisk chans att prova på Premier League”
till Sveriges Radio om övergången.

”Det är väldigt frestande så fort som namnet Manchester United kommer in i bilden”
En smickrad Henrik Larsson.

”Ingen aning, får se när jag kommer över”
Henrik Larsson om vilken roll han kommer få.


Hos Manchester United finns i dagsläget bara Wayne Rooney tillgänglig, vid sidan av den skadebenägne fransmannen Louis Saha.

Norrmannen Ole Gunnar Solskjaer är skadad sedan en månad tillbaka, Alan Smith är fortfarande matchotränad efter sin långa skadefrånvaro och unge italienaren Giuseppe Rossi är utlånad till Newcastle fram till årsskiftet.

Henrik Larsson bidrog starkt till att Barcelona vann Champions League-finalen i våras. I sommarens VM gick det tyngre men i Allsvenskan under hösten har hans form stegrats allt mer.


Manchester Uniteds manager Alex Ferguson
om Henrik Larsson. (TT)

”Jag har alltid beundrat honom och det var en period när vi gjorde en del för att få honom till klubben, men Celtics manager övertalade honom att stanna”

”Han är en stor spelare. Det är en lysande affär för oss. Vi får in en spelare som kan ändra matchbilden. För det första är han målskytt och kan spela var som helst i frontlinjen”

Jag har sett honom många gånger, till höger, till vänster och i mitten. Han är en intelligent spelare, han har haft en stor karriär för Sverige och hans målskörd är strålande”

Radiosporten
radiosporten@sr.se