Arsenal vann prestigefullt London derby

Arsenal, utan Theirry Henry, vann på lördagen det prestigefyllda London derbyt mot Tottenham med 3-0. Två straffmål av Gilberto Silva avgjorde på Emirates Stadium

Fredrik Ljungberg fick en vinnande comeback i Arsenal. Det blev klara 3-0 i derbyt mot Tottenham tack vare två straffmål av Gilberto Silva.

Ljungberg, som vilades i veckans 1-2-debacle mot Fulham, var tillbaka i det viktiga derbyt mot Tottenham. Efter två raka förluster var en seger det enda som räknades för att laget inte skulle tappa ytterligare i toppstriden. Redan inför lördagens match var Arsenal 16 poäng bakom ledande Manchester United.

Ljungberg revs ned i början av derbyt och vädjade om en straff - men domaren Graham Poll nobbade svensken.

Men han skulle komma att ge Arsenal två straffar innan matchen var över.

Emmanuel Adebayor gav Arsenal en perfekt start med ledningsmål i 20:e minuten sedan han frispelats av Kolo Toure. Gilberto Silvas första straffmål kom tre minuter före paus och avgjorde matchen. Tomas Rosicky drogs ned av Pascal Chimbonda och Gilberto Silva var säker som straffskytt. Lika bergssäkert satte han 3-0 i den 72:a minuten på den andra straffen för dagen.

Arsenalstjärnan Thierry Henry vilade på grund av en nackskada och saknades inte på lördagen. Det är dock oklart hur länge han blir borta. I värsta fall blir det ingen mer fotboll före jul, vilket gör att han i så fall skulle missa derbyt mot Chelsea nästa söndag.

Arsenal-Tottenham 3-0 (2-0)
1-0 Emmanuel Adebayor (20), 2-0 Gilberto Silva (42 str), 3-0 Gilberto Silva (72 str).
Publik: 60 115.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se