Två mål av Jihde i Finnkampen.

Innebandy: Svensk seger i Finnkampen

Sverige vann Finnkampen i innebandy i Umeå. Herrarna nådde oavgjort, 5-5, i reprisen av VM-finalen medan damerna gjorde sitt jobb och vann med 3-0.

Precis som i VM-finalen blev det en jämn och svängig herrmatch. Niklas Jihde inledde målskyttet men Finland svarade snabbt genom Esa Jussila.

Innan första perioden var över hade Sverige haft 2-1 och Finland 3-2 innan Fredrik Djurling kvitterade till 3-3. Resten av matchen hade Finland ett litet överläge.

Jussila satte 4-3 i andra innan Jihde också gjorde sitt andra för kvällen i den sista perioden. Tero Titu ökade direkt till 5-4 för gästerna. Kimmo Eskelinen fastställde 5-5 med fyra minuter kvar på ett stenhårt skott från mittlinjen.

Den efterföljande straffläggningen som gav extra poäng i Finnkampen slutade med finsk seger.

Dammatchens 3-0 speglade inte matchbilden. Bakom segern låg Sofia Pettersson som stängde igen målet effektivt samtidigt som utespelarna satte ett mål i varje period.

Finnkampen som också innehöll matcher för U19-lagen slutade med en sammanlagd svensk seger med 10-2.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".