VM årets stora händelse.

SR:s utrikeskorrar om sportåret 2006

Vi har pratat med SR:s utrikeskorrar i Norge, Finland, Sydafrika, Tyskland, Frankrike, USA och England. Störst 2006 var, om man får tro våra korrespondenter, Fotbolls-VM i Tyskland.

I USA har mycket handlat om OJ. Simpsons självbiografi, If I did it. Det har varit relativt tyst om Annika Sörenstam. Underbarnet Michelle Wie har stulit rubrikerna.

I England skrivs det som vanligt mycket om David Beckham. Handlar det inte om fotboll så står det om Beckhams privatliv. Britterna är lite bittra över att Svennis fortfarande får lön.

Zinedine Zidane skallade Materazzi, men hyllas som en hjälte i Frankrike. Annars handlar en hel del om Rugby. Bland annat skrivs det om All Blacks nyprofilering av ”Hakan”

I Sydafrika är missnöjet stort med det egna landets uteblivna fotbollsframgångar. Dessutom växer oron över det stundande arrangerandet av fotbolls-VM.

I Norge är Handbollsjentorna större än någonsin och i Finland grämer man sig över förlusten i OS-hockey finalen mot Sverige.

Tyskarna pratar bara Fotbolls-VM, detta trots att man vann medaljligan vid OS i Turin.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".