Silly Season: Det rör sig i MFF och Bajen

Ola Toivonen till Malmö och Erland Hellström och Charlie Davis till Hammarby. Det är senaste nytt på fotbollens värvarfront.

Det största som rör sig är givetvis Örgrytes Ola Toivonens övergång till Malmö FF. Toivonen och Malmö är överens men ännu återstår för klubbarna att sluta ett avtal.

Klart är att Toivonen kommer att få ett ganska långt kontrakt med Malmö. Klubben ser honom inte bara som en bra spelare utan också som en framtidsinvestering.

Även Hammarby är på väg att göra ett anfallsklipp. Idag blev det klart att målvakten Erland Hellström tar steget tillbaka till Bajen. Hellström är visserligen korsbandsskadad just nu men har ändå fått ett fyraårskontrakt med Hammarby.

Än mer intressant är att en amerikansk nättidning uppger att Charlie Davis från Boston College i den amerikanska collegeligan igår återvände hem från Hammarby med ett fyraårskontrakt värt 2,8 miljoner kronor om året på fickan.

Tidningen har fått uppgiften från spelarens far så ganska trovärdigt är det väl

Hammarbys informationschef Urban Rybrink säger till Radiosporten att allt inte är klart men att man har förhandlat med Davies som utsågs till näst bäste spelare i collegefotbollen det gångna året.

Andra spelare med nya klubbadresser är Hasan Cetinkaya till Trelleborg, Patrik Ingelsten till Kalmar FF och Anatolij Ponomarev till Gais. Den senare de tre kommande åren.

Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se