Spelar troligtvis om skadefri.

Flera svenskdebuter i helgens FA-cup

Helgens engelska fotboll kan bjuda på flera intressanta debuter. Förutom Henrik Larsson ser det även ljust ut för Chelseas Magnus Hedman och Wigans Andreas Granqvist.

Det mest intressanta är givetvis debut i Manchester United.

”The Veteran Vikings” kallas redan Uniteds anfallsduo mot Aston Villa på söndag. För 35-årige Henke bildar par med 33-årige norrmannen Ole Gunnar Solkjaer.

Det bli en alldeles speciell match för Henke. Dels ställs han mot sin manager från Celtictiden, Martin O’Neill som basar för Villa, och dels lär han stöta ihop med landslagskompisen Olof Mellberg på plan.

Dessutom kommer eventuellt Magnus Hedman att debutera för Chelsea på lördag. Då möter Chelsea division 4-laget Macclesfield i FA-cupen och enligt TV4:s Fotbollskanalen har Chelseatränaren Jose Mourinho bestämt sig för att Hedman ska vakta målet.

Ytterligare en debut är att vänta. Wigan har problem i försvaret och det öppnar för inlånade helsingborgaren Andreas Granqvist.

Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".