Fotbollslandslaget laddar för revansch

Efter förlusten mot Venezuela väntar Ecuador på Sydamerikaturnén. Radiosporten har pratat med Olof Guterstam och Anders Svensson inför matchen.

Värmen, höjden, motståndet. Inte mycket talar för det svenska fotbollslandslaget i torsdagens match mot Ecuador. Debutanten Olof Guterstam, som får starta matchen, tonar dock ner problemen med den höga höjden lite.

– Det har varit lite väl upphaussat, det har inte varit så jättejobbigt att spela fotboll. Det tog lite längre tid att hämta andan, säger han till Radiosporten.

Besvikelse efter 0-2
Han var liksom övriga spelare besviken efter , men trots allt ganska nöjd med sin egen insats.

– Det kändes hyfsat bra med tanke på att det var min första match på den här nivån, säger Guterstam.

Landslaget hade en lugn träning på onsdagsförmiddagen. Fyra dagar efter förlusten mot Venezuela är det dags för ny match, och dessutom mot ett betydligt bättre motstånd när Ecuador väntar på torsdagen.

– Jag tror att vi blir bättre för varje dag som går. I princip alla som är med här har inte spelat match på ett par månaders tid, säger Guterstam.

Mer aggressivitet
vet hur det ska bli skillnad jämfört med förlustmatchen.

– Vi ska försöka vara lite mer aggressiva och stå upp med laget lite bättre. Vi var väldigt väldigt passiva i första halvlek, säger han.

Anders Svensson som testade som defensiv innermittfältare mot Venezuela.

Lagerbäck lär satsa på en erfaren startelva, även om målvakten vilar, och kommer använda sig av samtliga sex tillåtna byten.

Jon Jönsson (bristning i låret), Stefan Ishizaki (feber) och Ola Toivonen (förkyld) spelar inte matchen.

Radiosporten
radiosporten@sr.se