Programserie: Tunga frågor

Tunga frågor är serien för dig som är ung och idrottar. Det är här du får ställa vilka frågor du vill om idrott och träning och sånt. Och vi svarar. E-posta in din fråga till ung@sr.se!

Del 8: Tunga frågors lag i Sportsnack
Fyra tjejer från laget som är kopplat till serien tunga frågor; BP:s F93 lag 1 gästade Radiosporten som sportsnackare. Hör Lovisa Rickmer, Philippa Bååth, Tove Starfelt och Mikaela Sjögren.

Del 7: Allergi och idrott
”Tunga frågor” handlar denna gång om att vara allergisk och träna och spela fotboll. Vi möter Djurgårdens Mattias Jonsson och Mikaela Sjögren i BP:s flickor 93.

Del 6 om att vara muslimsk tjej och idrotta
I Sverige är målet att alla ska vara medlem i en idrottsförening. Bland tjejerna på den muslimska friskolan Al-Azhar är få aktiva i föreningslivet.

Del 5 om det ”lite jobbiga” ämnet mens
I den femte delen synar vi tillsammans med Carolina Klüft det lite jobbiga ämnet mens och hur det påverkar idrottande tjejer.

Del 4 om tidig debut på seniornivå
Vi funderar kring barn och unga som lyfts upp tidigt i seniorlagen. Möt 10-åriga Julia Åberg som debuterade som hockey-målvakt i serien under elit.

Del 3 om förebilder och varumärken
I den tredje delen pratar vi om förebilder och vad de betyder. Vi möter ungdomar och diskuterar vem som egentligen är en bra förebild.

Del 2 om tränarens roll
I andra delen pratar vi om tränarens roll för en ung idrottare. Bland annat möter vi Pixbos Kristina Landgren Carestam som berättar om hur en bra tränare är.

Del 1 om utseende
I första delen tar vi upp utseendets roll i sportens värld. Vi möter fotbollsspelarna Caroline Seger och Hanna Ljungberg.

Kanske undrar du vilken som är den bästa finten för att impa på nån. Eller om man kan träna fastän man är förkyld? Varför får man träningsvärk?

Eller är det nåt annat som just du vill ha svar på, e-posta frågan till ung@sr.se.

Ebba Cederschiöld är redaktör för Radiosportens programserie Tunga frågor.
Ålder: 29 år
Familj: Mamma, Pappa, storasyster, storebror och pojkvän.
Sportjournalistkarriär: Började på Radio Stockholm, där jag frilansade några år, innan jag började på Radiosporten 2002.

Quiz, testa dina kunskaper! , , , , , , , , , , ,

Radiosporten
radiosporten@sr.se