Alsgaard hoppar av skidlandslaget

Thomas Alsgaard slutar som ledare i svenska landslaget. Enligt Per-Åke Yttergård på skidförbundet beror det bland annat på oenigheter med förbundskapten Inge Bråten.

Thomas Alsgaard har lämnat sin halvtidstjänst på svenska skidförbundet med omedelbar verkan. Per Erik Yttergård berättar att orsaken är att Alsgaard och förbundskapten Inge Bråten inte kunnat samarbeta.

Riktigt vad som varit tvisteämnet är svårt att få fram, men Alsgaard verkar ha varit den som vill ha en tydlig struktur på verksammheten, medan Inge Bråten beskrivs som mer impulsiv.

Inge Bråten själv sa till en norsk tidning att även han ställde sin plats till förfogande men att svenska förbundet ville ha honom kvar.

Ersättare för Thomas Alsgaard blir Lars Selin som kommer från juniorlandslaget.

Södergren: ”Det har inte fungerat bra”
Anders Södergren beklagar att Alsgaard slutar men kommer för egen del att ha fortsatt kontakt med norrmannen.
Södergren tror också att blir lite lugnare i landslaget nu, och säger till Radiosporten att det inte fungerat bra under den senaste tiden.

Till helgen är det världscuptävlingar i Estland, men det är idag osäkert om våra sprintess Björn Lind och Peter Larsson åker med. Båda har just blivit av med febern och bestämmer i morgon om de åker med.

VM i Sapporo börjar den 22 februari.

Dag Malmkvist
dag.malmkvist@sr.se