Uppdrag Åre: Svensk duo medaljsugna

Radiosporten fortsätter ta pulsen på läget inför alpina VM i Åre. I veckans Uppdrag Åre träffar vi slalomstjärnorna Kalle Palander och Markus Larsson. Dessutom det senaste om Anja Pärsons utrustning.

En av de stora stjärnorna som kommer till Åre är Kalle Palander, en åkare med 27 världscupsegrar i bagaget. Finländaren som tog sitt första VM-guld redan år 1999 längtar efter revansch i Åres VM-backe.

– Jag bröt benet i Åre förra året i världscupfinalen, så jag måste komma tillbaka och visa vad jag går för. Jag siktar på två medaljer, säger Kalle Palander till Radiosporten.

En utmanare till Palander är svensken Markus Larsson som just nu leder slalomcupen.

– Det är bra minnen jag har från Åre och jag ser fram emot att komma tillbaka och köra ett VM här i Åre, säger Markus Larsson.

Om det gått bra för Markus Larsson den här säsongen så har det gått tyngre för Anja Pärson. Hon väljer att inte tävla denna vecka, utan befinner sig redan nu i Sverige för att träna och testa material.

– Det har stor betydelse att Anja hittar rätt i materialet, det är en förtroendefråga för hennes hjärna. Hon måste lita på meterialet helt enkelt, säger Radiosportens alpina expert Torgny Svensson.

Den 3:e februari inleds alpina VM i Åre.

Radiosporten
radiosporten@sr.se