Rosenberg klar för Werder Bremen

Det står nu klart att landslagsanfallaren Markus Rosenberg flyttar till Tyskland och Bundesligaledarna Werder Bremen. På söndag möter man Hannover 64.

ska ersätta den kroatiske landslagsanfallaren Ivan Klasnic som ska genomgå en njurtransplantation. Klasnic blir troligen borta från fotbollen i två månader. Rosenberg flyttade till Ajax i augusti 2005 från Malmö FF och gjorde 20 mål på 63 matcher för klubben.

Trots det fina målsnittet har han varit ute i kylan i den holländska klubben under denna säsong och bara spelat tre matcher från start. Flera klubbar har under vintern hört av sig till Ajax för att försöka få låna den svenske anfallaren, men Ajax gjorde snabbt klart att man bara var intresserad av en försäljning.

Svensken kan få debutera för sin nya klubb redan i helgen då bundesliga startar om efter vinteruppehållet.

Werder Bremen möter Hannover på hemmaplan på söndag. Bremen, med tyske landslagsanfallaren Miroslav Klose i laget, leder bundesliga på bättre målskillnad än tvåan Schalke. Laget har vunnit elva av sina 17 spelade matcher hittills under säsongen.

Werder Bremen möter just Ajax i nästa omgång av Uefacupen men svensken får inte spela i cupen eftersom han redan representerat Ajax i den.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se