Tennis: Skadeproblem inför DC-match

Sverige möter Vitryssland i Davis-cup-tennisen 9-11 februari, utan skadade Andreas Vinciguerra och ”Pim-Pim” Johansson. Dubbelspecialisten Jonas Björkman är nu aktuell för singelspel.

För Andreas Vinciguerra är det återigen knät som krånglar och han tvingas nu till ytterligare en operation. Efter operationen tvingas Vinciguerra vila i upp till sex veckor. Det här blir ”Vincis” fjärde knäoperation.

Även Joachim ”Pim-Pim” Johansson tvingas tacka nej till matchen i februari på grund av skadeproblem. Dels har han en inflammerad tå, men han känner också av den opererade axeln som höll honom borta från tennisen i ett helt år. Enligt Joakim Nyström tålde hans axel inte den hårda träning som Johansson genomförde i Australien i början av 2007.

Enligt assisterande förbundskapten Jocke Nyström blir nu laget mot Vitryssland:
Robin Söderling, Jonas Björkman, Thomas Johansson och Simon Aspelin. Robin Söderling anses given i singel medan kampen om att få spela den andra singelmatchen står mellan Jonas Björkman och Tomas Johansson.

Joakim Nyström påminner dock om att Björkman har bra singelfacit mot sin vitryske dubbelpartner Max Mirnyi och att han överhuvudtaget nästan alltid spelar bra i singel i Davis Cup.

Laget samlas i Stockholm på torsdag och då kommer dagsformen hos Björkman och Johansson avgöra vem som spelar singel tillsammans med Robin Söderling. Dubbelspelet tas förstås om hand av Björkman i par med Simon Aspelin.

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se