Zlatan tackar nej till landslaget - igen

Zlatan Ibrahimovic finns inte med i landslagstruppen mot Egypten. Han vill helt enkelt inte. Saknas gör också skadade Fredrik Ljungberg och hete Henrik Larsson.

 

Lars Lagerbäck har pratat med men förbundskaptenen vill inte säga mer till Radiosporten än att Interspelaren just nu inte vill spela i landslaget just nu.

 Zlatan blev hemskickad efter en förbjuden utgång i Göteborgs nattliv inför matchen mot Liechtenstein i september. Ibrahimovic tyckte att straffet var för hårt och vägrade sedan att spela kvalmatcherna mot Spanien och Island.

Men den frostiga relationen mellan Zlatan och verkade ha tinat upp när truppen inför matchen mot Elfenbenskusten togs ut i november. Visserligen fanns han inte med, men till våren skulle han finnas med.
Så blev det alltså inte.

Men Lagerbäck hoppas att han ska finnas med i kommande EM-kvalmatcher.

Zlatan är för tillfället inne i sin vassaste formtopp någonsin. Han har dominerat i Inters anfall och gjort tio mål i serie A fram tills nu.

finns inte heller med i truppen, men det beror på hans skadefyllda vinter. Manchester Uniteds har sedan tidigare gjort klart att hans landslagskarriär är över.

Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se