I väntan på nya isaktiviteter.

Bandy-VM 2008 spelas i Ryssland - igen

På lördagen blev det klart att bandy-VM kommer att hållas i Ryssland 2008 – för andra året i rad. Men Sverige, som varit intresserat av att hålla turneringen, blir inte utan ett mästerskap.

Just nu pågår bandy-VM i Kemorovo i ryska Sibirien. Nästa år är det Moskvabornas tur att titta på högklassig bandy.

Rolf Käck, svensk representant i internationella bandyförbundet, berättar om beslutet som togs på lördagens kongress.

– Det erbjudande som Moskva hade var ett fantastiskt fint erbjudande. I samband med det diskuterades också ett kortare VM med mer intressanta matcher, säger Rolf Käck.

Obekräftade rykten säger att Ryssland ska ha gått in med en summa pengar för att säkra hem VM-turneringen.

Förändringar i spelprogrammet är också aktuellt. Nästa år kan det bli ett halverat antal lag i de olika VM-grupperna. Diskussioner förs kring 4-5 lag i A-gruppen, lika många i B-gruppen. Dessutom kan en C-grupp införas.

– Kanske kan gruppsegraren gå till final direkt, säger Rolf Käck om de spelförslag som ska tas fram.

Men trots att bandy-VM hålls i Ryssland blir Sverige inte utan en turnering. Grängesberg i Dalarna utsågs på lördagen att stå som värd för damernas bandy-VM 2008.

– De gjorde en officiell ansökan via bandyförbundet i Dalarna och är villiga att ta sig an arrangemanget, säger Rolf Käck.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".