Skid-VM: Myhlback tar en sprintplats

På torsdag körs den individuella sprinten vid VM i Sapporo och svenska tävlande blir Thobias Fredriksson, Björn Lind och Emil Jönsson. Den fjärde och sista platsen går till Petter Myhlback.

Myhlback kom med i den svenska VM-truppen som siste man. Det som öppnade VM-dörren var när han gick till A-final i världscupsprinten i Changchun, Kina, där han blev sexa och sist.

Kampen om den fjärde platsen stod mellan honom och Mats Larssson. Banan i Changchun, där Myhlback gick till A-final, innehöll mycket stakåkning och det gör även VM-banan, vilket alltså borde passa Myhlback.

Sprintesset Peter Larsson bär på en infektion, och avbröt därför tävlingen i Kina. Han var inte aktuell för start i den individuella VM-sprinten på torsdag.

Sprintstafetten avgörs dagen efter och där får bara ett tvåmannalag från varje nation ställa upp. Där står kampen mellan Björn Lind, Thobias Fredriksson, Emil Jönsson och Peter Larsson.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista