HIF:s Henke-finansiär lämnar styrelsen

Allsvenska Helsingborg skakas av inre stridigheter. Vice ordföranden Bengt Adolfsson, som finansiellt låg bakom värvningen av Henrik Larsson, väljer att avgå.

Helsingborgs vice ordförande Bengt Adolfsson är ensam finansiär bakom det bolag, HIF Support, som bland annat ska ha möjliggjort värvningen av .

Nu väljer Adolfsson att avgå efter en schism med ordförande Sten-Inge Fredin. Upprinnelsen till sprickan mellan de två styrelseledamöterna ligger i turerna kring ”Henkes” återkomst till HIF.

– Vi har olika uppfattningar om saker och ting. Rent konkret blev det för mycket sandlådenivå på diskussionerna kring hur Henke Larsson plockades hem till Sverige, förklarar Bengt Adolfsson.

Adolfsson säger sig vara den som såg till att Helsingborg hade råd att ta hem ”Henke” från Barcelona men enligt klubben rörde det sig om ett lån som ska återbetalas.

Helsingborgs ordförande Sten-Inge Fredin är inte överraskad av Adolfssons avhopp och förnekar inte stora meningsskiljaktigheter dem emellan. Han tillbakavisar kategoriskt Adolfssons inblandning i Henke-affären.

– Bengt har inte varit med i några förhandlingar med Henrik Larsson överhuvudtaget. Han har bara varit med och finansierat en bit men det är skillnad på kostnader och finansieringsformer, kontrar HIF:s ordförande Sten-Inge Fredin.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista