Hanna Ljungberg riskerar missa EM-kval

Rehabilitering av en lårmuskel väntar landslagsanfallaren Hanna Ljungberg. I värsta fall missar hon EM-kvalmatcher.

– Jag har en kronisk inflammation i en sena i baksidan av låret. Det är en skada som tar ganska lång tid att bli fri ifrån, säger Ljungberg till Radiosporten.

Skadan har besvärat och hämmat landslagsanfallaren Hanna Ljungberg sedan i somras. Nu väntar en längre tids rehabilitering och i värsta fall missar hon framtida EM-kvalmatcher.

– Går allt enligt planerna hoppas jag kunna vara med när vi drar igång serien, säger Ljungberg.

När damlandslaget i början av mars reser till Algarve Cup för uppladdning inför kommande EM-kval får Hanna Ljungberg stanna hemma. Anfallaren besväras av en inflammation i en sena i bakre lårmuskeln - en skada som hon plågats av sedan i augusti förra året.

Nu väntar rehabträning för Ljungberg - något som blivit till en vanesak för 28-åringen - som under de senaste åren drabbats av skada efter skada.

Hon hoppas kunna vara tillbaka i full träning i början av april. Går rehabiliteringen enligt planerna kan Ljungberg vara tillbaka till EM-kvalet mot Italien i maj, men så långt vill hon inte tänka.

Ljungberg missade även landslagets träningsläger på Cypern i förra veckan och förbundskaptenen Thomas Dennerby erkänner att situationen inte är optimal med tanke på det som komma ska: EM-kval i maj och juni och VM i Kina i september.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista