Nya regler bakom knocken av Olsson

Nya regler för utdelning av dricka låg bakom Olssons vurpa i Skiathlon. Nu ska lagledningen kartlägga vad som hände och markera sitt missnöje mot Italien.

Sveriges lagledning ska nu i efterhand, så detaljerat som möjligt, försöka kartlägga hur det gick till när fälldes och knockades av en italiensk ledare i samband med en hetsig langning av dricka till åkarna.

Och Sverige överväger att under söndagen vända sig till Italiens lagledning och markera sitt missnöje över det som hände. Det säger den svenska truppledaren Per-Åke Yttergård till Radiosporten.

Och det är en nyhet för året inom längdskidsporten som ligger bakom trängseln, hetsen och praktknocken på Johan Olsson.

- Till den här vintern har vi infört begränsade zoner där alla nationer måste hålla sig när dricka ska delas ut, säger Jan Palander, högt placerad i Internationella skidförbundet.

- Men när det är gemensam start och många nationer är med, som i VM, kan det bli väldigt hetsigt. Och det är ett stort problem. Vi ser det nu, säger Palander.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista